Forsvarsmuseet

Oppleve norsk forsvarshistorie fra vikingtid til i dag – både gamle sverd og kanoner og gjenstander fra andre verdenskrig og kald krig. Se også vår spennende temporærutstilling om Forsvarets sanitet med hestetrukket ambulanse og gamle tannlegeinstrumenter.

Få med deg et besøk i museets butikk som har et stort utvalg av bøker, suvenirer og smågaver. Du kan også ta en velfortjent pause mellom aktivitetene i museets hyggelige kafé. Under Jul på Akershus festning kan du få kjøpt både risgrøt, gløgg og ferske bakervarer.

Du kan også lete rundt i museet etter spennende gjenstander og de forsvunne julegavene med let og finn-oppgaver. Kanskje finner du hele gavesekken også? Museet har tegnekrok for barna hvor dere kan fargelegge julemotiv og lage dekorative julekort. Få julestemningen i Forsvarsmuseets innholdsrike juleverksted ved å lage gøyale nisser og engler og tradisjonelle flettede julekurver.

Til introtekst_Forsvarsmuseet (1).jpg

Programmet gjelder for både lørdag og søndag

Kl. 11.00 -16.00
Let og finn i museet med premie

Juleverksted

Kafeen selger risgrøt og ferske bakervarer


Kl. 12.00 og 14.00
Piperens Jul

Har du møtt en piper før? Piperne spilte fløyte her på festningen i gamle dager og på Forsvarsmuseet kan du treffe en av dem! Hør juleeventyret Piperens jul om piperen og den gangen han fant en magisk fløyte.

Dette er en spennende og interaktiv fortelling for store og små. Passer best fra 5 år og oppover. Forestillingen Piperens jul er utarbeidet av Torgrim Mellum Stene.